Koppen Dicht! --- Een groot succes!

Poster Koppen Dicht
Poster Koppen Dicht

Het avondvullende stuk van 2009 zit er weer op, het was een groot succes.

 

Vijf avonden vol spelplezier én volle zalen; we denken er met veel genoegen aan terug.

 

Het was geen gemakkelijk stuk, er is hard gerepeteerd de afgelopen maanden en eerlijk is eerlijk: we hebben regelmatig momenten gehad waarop we ons afvroegen waaraan we waren begonnen.

 

Uiteindelijk is het toch (weer) allemaal goedgekomen ...

 

Nu breekt even een periode van relatieve rust aan: even geen repetities totdat de plannen voor het komende jaar duidelijk zijn en we een regisseur gevonden hebben die samen met ons een nieuwe uitdaging wil aangaan.

 

Avondvullend stuk 2009: Samenwerking met het JRL

Workshops JRL
Workshops JRL

Het avondvullende stuk "Koppen Dicht" is op woensdag 14 oktober 2009 ook speciaal opgevoerd voor leerlingen van het JRL. Zij woonden deze uitvoering bij als onderdeel van hun lessen.

 

Voorafgaand aan de uitvoering zijn er op het JRL enkele workshops gegeven door onze regisseur Joris Brukx en een van onze spelende leden, Annelies van Haaren.

 

Klip op nevenstaande foto voor een impressie van zo'n workshop.

 

Wij vonden het in elk geval een leuke ervaring om op te treden voor zo'n jonge doelgroep. Wellicht kunnen we hiermee de interesse wekken voor het zelf gaan toneelspelen ...


Op vrijdag 9 oktober, zaterdag 10 oktober, woensdag 14 oktober (uitverkocht!), vrijdag 16 oktober en zaterdag 17 oktober spelen wij het blijspel

 

Koppen Dicht

onder regie van Joris Brukx

 

Een toneelstuk over een toneelvereniging. Dit is de basis voor de nodige verwarrende situaties. Toneelvereninging XYZ is bezig met het repeteren van haar voorstelling "Neuzen af". Al tijdens de repetities lopen de gemoederen hoog op. Als deze vervolgens met de premiere tot ontlading komen is het hek van de dam.

Kortom, een avond waar heerlijk gelachen kan worden.

 

Hieronder een sneak preview van het stuk, gemaakt tijdens een repetitie:

Onze regisseur stelt zich voor

Joris Brukx
Joris Brukx

Mijn naam is Joris Brukx, ik woon in Berghem en mag de fijne leeftijd van 21 dragen.

 

Al heel mijn leven ben ik met theater bezig, als klein kind al langs de weg poppenkast spelen of muziek maken dan aan de straat. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik voelde dat theater mijn passie was, mijn ding!

 

Toen ik klaar was met de middelbare school, ben ik de theateropleiding gaan volgen op de Lindenberg in Nijmegen waar ik over 6 weken afstudeer. Daarbuiten ben ik ook veel actief met van alles en nog wat.

 

Een korte samenvatting daarvan volgt nu.....Sinds 2 jaar ben ik werkzaam in de Efteling als acteur, wat elke keer weer een sprookje is als ik daar het park inloop. Ook geef ik drama les op verschillende basisscholen , daarbij speel ik nog in een bandje en treed ik ook nog op als zanger op feesten en evenementen. Maar mijn functie nu bij teejater groep Orion is ervoor te zorgen dat we in november een fantastische voorstelling op de planken kunnen brengen.

 

Bij Teejater groep Orion ben ik terecht gekomen via Kees, Kees heb ik leren kennen via de productie Bent. Waar wij alle twee in mee speelde. Toen ik afgelopen jaar naar de voorstelling Barst kwam kijken, heb ik erg genoten. Ik dacht bij mezelf dit zijn niet zomaar amateurs spelers maar hele goede amateurs spelers. Klasse de rust die iedereen uitstraalde op dat podium, toen ik na het stuk met Kees aan het kletsen was en hoorde dat ze nog op zoek waren naar een regisseur, greep ik me kans en zei dat ik het wel leuk zou vinden met deze acteurs te mogen werken.

 

Zoals u ziet is dat dus gelukt en gaan wij het geniale stuk Koppen dicht spelen, in het stuk speelt zich het toneelstuk Neuzen Af , af. Het word gespeeld door een groep acteurs, alleen loop niet alles zoals het moet lopen. Acteurs irriteren zich aan elkaar, en naar mate het stuk vaker word opgevoerd komen er meer en meer irritaties, dit brengt overigens wel leuke momenten met zich mee. Ik wil u niet teveel over het stuk vertellen want als ik dat ga doen, dan ben ik over 2 pagina's nog niet klaar en vind ik dat u het zelf moet komen bekijken.

 

Gegroet Joris Brukx

 

Enkele repetitie-foto's

Hieronder enkele foto's die een indruk geven van een repetitie-avond.

 

Klik op een foto om deze groter weer te geven.