Teejatergroep Orion speelt

 

De Potvis

 

Premiere: vrijdag 13 maart om

20.15 uur

Gemeenschapshuis De Orion in Lennisheuvel

wordt ook nog gespeeld op 14-18-20 en 21 maart 2015.

Kaarten à € 10,- (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via Ellen van de Loo,

telefoon 0411-674485 , e-mail ellenkeesloo@gmail.com of bij de service balie van

de JUMBO in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel.

De potvis is een tragi-komedie over twee zussen, hun moeder en de buurjongen, die worden geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van hun vertrouwde bestaan.

De zusjes Mia en Roos zijn zo verschillend als maar kan. Dat blijkt opnieuw wanneer zij elkaar treffen in het ouderlijk huis aan zee, om orde op zaken te stellen na de dood van hun humeurige vader.

De titel de Potvis verwijst naar het lot van een aangespoelde potvis die bij Schotland de verkeerde afslag neemt, zijn orientatie kwijtraakt en aanspoelt op het Noordzeestrand.

De moeder in de voorstelling neemt in haar leven ook de verkeerde afslag en raakt daardoor gedesorienteerd met dramatische gevolgen.

Frank Houtappels is acteur en toneelschrijver. Naast toneelstukken schreef hij scenario’s voor o.a. het Klokhuis, Gooische Vrouwen en het Vrije Schaep.

Zoals alle stukken van Frank Houtappels is ook 'De Potvis' een klassiek toneelstuk te noemen. Ronde personages, vijf bedrijven en alles wat er verteld moet worden, wordt gecommuniceerd in dialoog. Daarbij is het stuk heel amusant. De personages zijn scherp getekend, oorspronkelijk en geloofwaardig. Het stuk toont een groot bewustzijn van de hedendaagse sociale gezinscultuur van Nederland en dat levert soms hilarische dialogen op.

De Potvis werd voor Teejatergroep Orion geregisseerd door de jonge theatermaakster Minke van Hoof en wordt gespeeld door Rina Janssen, Judith Van Damme, Heleen  van Minderhout en Paul van de|Sande